Martine F. Delfos, biopsycholoog

Dr. Martine-France Delfos (1947) studeerde eind jaren zestig klinische research psychologie en begin jaren negentig Franse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Utrecht, Nederland.

Zij is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker, klinische psychologie, en is vervolgens in de praktijk gaan werken sinds 1975. Daar heeft ze langdurig ervaring opgedaan in het diagnosticeren en behandelen van kinderen, jeugdigen en volwassenen. Zij is onder andere gespecialiseerd in relatietherapie, autisme, seksueel misbruik, traumaverwerking en eetstoornissen.

Vanaf 1994 verzorgt zij, naast haar therapeutische praktijk, nascholing aan psychologen, psychiaters, orthopedagogen, artsen, maatschappelijk werkers en groepsleiders.

In 1999 promoveerde zij op een psychologisch en letterkundig onderzoek over rouwverwerking bij Franse schrijvers: Le parent insaissisable et l’urgence d’écrire.
>>> Lees meer

Website van Martine F. Delfos, biopsycholoog.

Interview

Martine F. Delfos: “Veel jongeren met de diagnose autisme blijven thuis wonen omdat dat de veiligste plek is. Ontwikkeling naar een zelfstandig leven stagneert daardoor.”

“Autisme is geen stoornis of defect, maar een atypische ontwikkeling. En ontwikkeling in de gehele breedte van de mens is mogelijk.” Zo luidt de theorie van biopsycholoog en wetenschapper Dr. Martine Delfos. Met dit uitgangspunt start in april ’23 het eerste Habitat Delfos Huis in Nederland. Een woonvorm voor 8 tot 10 (jong)volwassenen met de diagnose autisme die nu nog thuiswonen. Zijzelf -én hun ouders- zijn er de verantwoordelijken om toe te werken naar een zelfstandig leven. Want dat is hun droom. Natuurlijk met professionals op de achtergrond. 

Lees het volledige interview

Top